Prickar i ansiktet

Osminkad bild med oredigerad ansikte, aka the naked truth.
Jag har börjat ta tag i min hud. När jag blev njursjuk chockerades min kropp och efteråt fick jag vissa mindre trevliga överraskningar. En av dem är acne. Jag är en mentalt stark person men att ha finnar är fruktansvärt psykiskt påfrestande. Inte nog med att vissa gör ont, utan det är något som anses vara fult i samhället. Hur många tidningar har repotage om "få den perfekta hyn", hur många kompisar går runt och dräper kommentarer om hur äckligt det är eller de får nästintill panik om de själva får sämre hy?

Jag har gått i 1,5 år och kämpat med att bli av med biverkningarna. Detta har tärt på mitt psyke något enormt att hoppa runt mellan olika doktorer och provat olika grejer. Jag har slutat tappa hår, fått ordning på energin och mina naglar är inte knallgula längre. Nu är det bara min hy kvar. Många doktorer tycker inte finnar är ett så pass stort problem utan uppmanar att det kunde ha varit värre. Jag kunde ha dött. Ja, det är värre. Jag är enormt tacksam över att jag blev så pass frisk efter min njursvikt att jag slipper gå på dialys regelbundet på sjukhuset men jag har kommit till ett stadie i mitt liv att jag vill bli av med det här. Jag är tacksam men jag har det här problemet nu. Varje gång jag ser mina finnar, ser jag den sjuka tjejen framför mig som vägde 10 kilo mindre med droppställning och dampiga njurar. Ja, prickar är inte hela världen men jag vill att de ska förintas.

I veckan gick jag till en hudterapeft som sa rakt ut att det är för jävligt med finnar. Jag blev så oerhört glad att någon såg mitt nuvarande problem och inte kommenterade att "var glad att det inte blev värre". Genast fick hon mitt förtroende. Hon gjorde en hudanalys och har gett mig en slags behandling som hon tror starkt kommer hjälpa. Tydligen har jag en sk porslinshy. Alltså alla finnar jag får, små som stora lämnar märken efter sig eftersom min hy är så pass känslig. Behandlingen tror jag kommer att fungera men det finns ett bakslag. I två veckor kommer huden bli röd och fjällande men efter 1 månad ska min hy vara betydligt bättre. Det tar 28 dagar för hudens celler att förnyas i ansiktet och den här behandlingen ska göra så att den här processen ska vara ultrasnabbt. Februari kommer bli tufft men jag ser hellre ut som en solbränd blåsfisk i två veckor för att sudda bort den sista biverkningen. Jag är friskförklarad från mina njurar och nu ska mina prickar bort!! Håll tummarna :-)

I och med att jag har testat så pass många olika metoder har jag hittat fantastiska produkter på marknaden för hud! Ska visa lite senare i helgen min afrikanska lera och ros-produkter :)

Kommentarer
Postat av: Alex

Jag är glad att du hittat något som du tror fungerar för att du ska må bra själv. Du är så pass supervacker att ingen annan tänker på dina finnar! Väldigt få tjejer ser ut såhär osminkade!!

2011-01-28 @ 18:09:05
Postat av: mamma

Jag håller med. Min Tove är vacker både på utsidan och insidan. Go Tove!

2011-01-28 @ 18:20:53
Postat av: Anonym

Tovis for president!!!

2011-01-28 @ 21:19:06
Postat av: M

det kommer gå jättebra gumman, du är och har alltid varit helt fantastisk och stark <3

2011-01-28 @ 21:26:44
Postat av: Tobias

FASEN VAD SNYGG DU ÄR OSMINKAD!!!!

2011-01-28 @ 21:33:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0