Jag älskar Pacman!

Jag måste erkänna en sak. Jag älskar data, mobil och tvspel. Jag hittade mitt gamla gameboy häromdagen och herregud vad roligt det är att överleva alla nivåer med Super Mario. Ibland kan jag sitta en hel kväll och nörda mig i spel. Det är väldigt underhållande och sättet man kommer in i spelvärlden är lite beroende. Måste. Klara. Mig. Från. De. Rosa. Monstren.

Natural

Det här är en av mina kompisars favoritbild på mig. "Den är så naturlig". Jag antar detta är nog mitt utseende i ett nötskal. Lite maskara och hår som går åt alla håll. Mitt hår lever sitt egna lilla liv. Jag måste borsta det morgon och kväll för att det inte ska bli en stor dreadlock. Det är precis som alla mina hårstrån är sällskapssjuka för varandra och trasslar ihop sig. Jag tror att den naturliga stilen håller mer och mer komma in i samhället, att det är okej att se ut precis som man är utan att behöva fixa till håret en halvtimme varje morgon eller stå och sminka sig hur länge som helst. Jag gör inte det av den simpla anledningen att jag är allt annat än en morgonmänniska. Jag lägger hellre tid på att dricka té och läsa tidningen än att fixa till mitt utseende. Min mamma har alltid lärt sina döttrar att naturligast är finast. Tänk om alla hade min mamma. Då hade alla tjejer kunnat gå runt naturliga och ändå känna sig vackra.

Dans och jag

Jag saknar att dansa. Jag älskar att dansa.
Det sista året i trean hade jag dans som estetisk verksamhet, vilket var hur roligt som helst. Vi fick själva koreografera ihop en dans till en låt som vi fick inte välja. Vår grupp fick Down with the Sickness med Disturbed. Vår dans var sinnessjuk med headbang och vi slängde oss rakt på knäna. I slutet räckte jag fuck you till hela publiken. Efter varje träning i en hel termin såg mina knän ut såhär. Fyllda med blåmärken. Oh, vad det gjorde ont i nacken och i bena de dagarna man inte dansade men dansen blev kick-ass. Tyvärr spelades den inte in av en riktigt bra kamera. Jag har en version på min mobilkamera där man ser, men inte alls mycket pga det är ganska mörkt. Om ni vill se så klicka på den här länken: http://newyorknotes.tumblr.com/post/592981925/jag-har-lovat-att-visa-dansen-har-ar-den-om-ni

Prickar i ansiktet

Osminkad bild med oredigerad ansikte, aka the naked truth.
Jag har börjat ta tag i min hud. När jag blev njursjuk chockerades min kropp och efteråt fick jag vissa mindre trevliga överraskningar. En av dem är acne. Jag är en mentalt stark person men att ha finnar är fruktansvärt psykiskt påfrestande. Inte nog med att vissa gör ont, utan det är något som anses vara fult i samhället. Hur många tidningar har repotage om "få den perfekta hyn", hur många kompisar går runt och dräper kommentarer om hur äckligt det är eller de får nästintill panik om de själva får sämre hy?

Jag har gått i 1,5 år och kämpat med att bli av med biverkningarna. Detta har tärt på mitt psyke något enormt att hoppa runt mellan olika doktorer och provat olika grejer. Jag har slutat tappa hår, fått ordning på energin och mina naglar är inte knallgula längre. Nu är det bara min hy kvar. Många doktorer tycker inte finnar är ett så pass stort problem utan uppmanar att det kunde ha varit värre. Jag kunde ha dött. Ja, det är värre. Jag är enormt tacksam över att jag blev så pass frisk efter min njursvikt att jag slipper gå på dialys regelbundet på sjukhuset men jag har kommit till ett stadie i mitt liv att jag vill bli av med det här. Jag är tacksam men jag har det här problemet nu. Varje gång jag ser mina finnar, ser jag den sjuka tjejen framför mig som vägde 10 kilo mindre med droppställning och dampiga njurar. Ja, prickar är inte hela världen men jag vill att de ska förintas.

I veckan gick jag till en hudterapeft som sa rakt ut att det är för jävligt med finnar. Jag blev så oerhört glad att någon såg mitt nuvarande problem och inte kommenterade att "var glad att det inte blev värre". Genast fick hon mitt förtroende. Hon gjorde en hudanalys och har gett mig en slags behandling som hon tror starkt kommer hjälpa. Tydligen har jag en sk porslinshy. Alltså alla finnar jag får, små som stora lämnar märken efter sig eftersom min hy är så pass känslig. Behandlingen tror jag kommer att fungera men det finns ett bakslag. I två veckor kommer huden bli röd och fjällande men efter 1 månad ska min hy vara betydligt bättre. Det tar 28 dagar för hudens celler att förnyas i ansiktet och den här behandlingen ska göra så att den här processen ska vara ultrasnabbt. Februari kommer bli tufft men jag ser hellre ut som en solbränd blåsfisk i två veckor för att sudda bort den sista biverkningen. Jag är friskförklarad från mina njurar och nu ska mina prickar bort!! Håll tummarna :-)

I och med att jag har testat så pass många olika metoder har jag hittat fantastiska produkter på marknaden för hud! Ska visa lite senare i helgen min afrikanska lera och ros-produkter :)

Sluta vara så jävla själviska.


En av mina mindre bra sidor är att jag kan inte släppa människor som är utan anledning otrevliga. Det stör mig något så oerhört mycket. Jag och min mami råkade ut för en incident idag där en tjej i min ålder helt oprovocerat hade en negativ attityd mot mig när jag bara ställde en fråga. Jag förstår inte det behovet som vissa människor har att vara kyliga mot främlingar. Tyvärr händer det här mig relativt ofta inom Sverige.

Jag vet inte varför. Jag förstår inte varför. Sverige är bra men en viss attityd mot främlingar anser jag bör skärpas till. Människor kanske inte har tränats på att gå utanför ens vänskapskrets och provat vara trevlig mot främlingar? Vi kanske har det för bekvämt, så pass bekvämt att gemenskapen inte finns där tillräckligt mycket? Det sägs att New York var ganska otrevligt innan 9/11, efteråt blev befolkningen chockad, och insåg att den här attityden är inte nödvändig. Jag vill inte att något så pass hemskt ska inträffa Sverige, utan jag anser att vissa borde tänka på hur de själva är som medborgare. Det behövs så pass lite för att göra det trevligare som t.ex. säga hej till främlingar på busshållsplatsen, hjälpa andra människor vid behov och ställa upp för varandra.

Jag vet inte hur många gånger jag har väntat på bussen i stan, en uteliggare kommer fram till mig och börjar prata. Alla andra kollar chockat på mig för jag har en konversation med mannen och börjar försiktigt gå därifrån. Jag vet inte hur många gånger jag har sett folk som skadat sig och knappt någon bryr sig? Rycker man själv in och behöver låna telefonen för att ringa ambulans är det jättejobbigt för den tillfrågade. Då måste den personen vänta i tre minuter OCH slösa 1 krona på sin mobiltelefon. Jag känner många som har blivit mobbade i skolan. Jag har själv blivit retad. Jag har stött på många personer som känner ett behov att trycka ner andra människor som det går bättre för än dem själva. När jag gör volontärarbete får jag mer kommentarer om hur onödigt det är att jobba gratis, för då tjänar inte jag pengar. Väldigt få som tycker det verkar intressant eller inser att de hjälpa kan bidra till samhället.

Jag sa till min mamma att jag var trött på den själviska, egocentrerade och rädsla för främlings-attityden som speglas i samhället och tycker det ska bli skönt att flytta. Mamma sa att antigen får man lära sig att handskas med otrevligheten eller så får man flytta. Jag är inte stark nog att lära mig handskas med otrevliga personer. Jag är medveten om att det kommer att finnas otrevliga människor vart jag än befinner mig i världen, men jag stöter på den här attityden mer sällan i vissa andra länder. Jag vill kunna gå på stan utan att riskera folk som kollar snett på mig eller tycker det är SÅÅÅ jobbigt att hjälpa vid behov. Missta mig inte, det finns trevliga och genuint omtänksamma personer också men jag vill bara stoppa den här attityden i en låda och spränga den i tusen bitar. Jag är trött på det. Jag är ingen Moder Theresa eller Jesus men jag är trevlig och hjälper till i samhället. Dags för Sverige att se hela världen istället för sin egna lilla bubbla? Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Make up tutorial


2 youtubeklipp i rad. Möjligtvis lite enormigt men den här tjejen är, liksom DJ'n i inlägget under, helt underbar! Människor som kan bjuda på sig själva är de som jag personligen trivs bäst med. Kan bero på att det hade kunnat lika gärna vara jag som driver med alla makeup tutorial på youtube. Alla hennes videos är hur roliga som helst. Jag skrattar alltid lika mycket varje gång.

Happiest DJ in the world

Tänk om alla människor i hela världen hade varit såhär glada hela tiden. Vilken rolig värld. Den här mannen är helt underbar. En inspiration för alla zombieliknande svenskar som har levt i vintertid för länge.

John

Elton. It's a little bit funny this feeling inside. I'm not one of those who can easily hide. I don't have much money but boy if I did. I'd buy a big house where we both could live. If I was a sculptor, but then again, no. Or a man who makes potions in a travelling show. I know it's not much but it's the best I can do. My gift is my song and this one's for you. And you can tell everybody this is your song. It may be quite simple but now that it's done. I hope you don't mind. I hope you don't mind that I put down in words. How wonderful life is while you're in the world. I sat on the roof and kicked off the moss. Well a few of the verses well they've got me quite cross. But the sun's been quite kind while I wrote this song. It's for people like you that keep it turned on. So excuse me forgetting but these things I do. You see I've forgotten if they're green or they're blue. Anyway the thing is what I really mean. Yours are the sweetest eyes I've ever seen.

Hopp

Det känns som att min liv har börjar flyta på igen. Hösten är nästan säkrad. Jag har sagt upp mig på jobbet, slutar i mars, och tänker spendera dem sista månaderna i fullkomlig frihet med en mild grad av fattigdom. Alla mina pengar som jag har tjänat hitills kommer gå i princip oavkortat till mitt framtida boende.

Detta innebär att jag måste skaffa mig ett jobb utomlands. Spännande. Exotiskt och härligt. Mina planer är att flytta i början av april och stanna förhoppningsvist 3-4 månader. Jag behöver en paus i pausåret. Haha. Jag behöver sol. Värme. Jag behöver en ny kulturkrock. Jag får se vart jag hamnar.. Jag hoppas på OPAAAAA.

Jag hoppas på lite mer privata saker som jag tror bara min familj vet om. I vilket fall som helst så är mitt liv fyllt med hopp för tillfället! Precis som 2011 ska vara. Impulsivt och hoppfyllt. Hopp hopp hopp hopp hopp.

Jag är så glad idag! Jag är väldigt glad och exhalterad över min insats för mig själv. Vilken egoboost att bara allmänt våga göra saker med sitt liv. Jag är så peppad över mina universitet. Det känns så rätt! Jag är väldigt nyfiken över alla nya kompisar och allmänt livet!


Natur


Nature is art. Jag kan bli helt tagen av himlens färgskiftningar i en solnedgång. Det finaste jag vet är en stjärnklar himmel. Jag längtar till sommaren då man kan ligga utomhus invirad i duntäcke och titta på stjärnorna. Känna sig väldigt liten men samtidigt tycka att det är okej. När jag ser vackra, stora, saker i naturen får jag ett större perspektiv på livet. Det är befriande för mig att komma ner på jorden ibland och inse att man är en liten del av det hela. Jag tror att det är nyttigt för alla människor att bara tillåta sig själv att vara. Sitta i ett kolsvart rum, bli tagen av en solnedgång eller kolla upp på himlen och räkna lysande prickar. Det egocentrerade inom människan försvinner och ersätts med en genuin känsla. Det är inte lycka, sorg, hat eller kärlek. Det är en känsla av ödmjukhet och gemenskap. Det är svårt att beskriva med ord. Det finns för många egoistiska monster i samhället idag. De kryper in i människor. Människor skadar människor genom onda ord eller gärningar. Jag tror ingen gör onda saker med avsikt naturligt. Det görs av ego. Det är en känslosam värld där ute.

Potatis


Jag har småsaker att fixa och möten att boka. Ska även träffa en riktigt glädje-boost kompis i veckan vilket jag ser mest fram emot. Jag träffar inte honom alls ofta pga vi bor i olika länder så nu får man passa på att stjäla lite tid. Jag ska i vilket fall som helst utmana mig själv med 1 sak. Mitt nyårslöfte iår är att utmana mig själv lite då&då och den här veckan är inget undantag. Jag ska lära mig laga potatismos. Jag kan laga potatismos som är äcklig men vill lära mig att laga en god mos. Fiskpinnar, ketchup och ärtor ska serveras som tillbehör på min middag som kommer serveras till de familjemedlemmar som befinner sig runt matbordet. Detta är en bra utmaning för den sista veckan i januari. Inte lika drastisk som när jag utmanade mig att söka in till universitet i världsklass, men det är alltid bra att kunna hantera mosade potatisar!

Jag ville åka till stugan och komma ifrån verkligheten med dagar i Göteborg. Jag vill ta med mina målargrejer, skissa, måla och läsa böcker i mjukiskläder. Tanken var att fly några dagar i början på februari, men med närmare eftertanke har jag och min kära familj inte tid förrän den 18 februari. Jag ser inte fram emot februari månad pga många saker. Därför måste jag avsluta februari med en mysig vecka. När blev livet uppbokat?

Sunday glory

Nu ska jag iväg på äventyr med min stora poncho. Den är så himla mysig. Det var det jag ville säga den här dagen. Och att jag saknar min storasyster i New York när jag ser på alla våra särfilmer med grimaslekar.

Urban dictionary

Beautiful. Somebody that catches your breath and makes you overjoyed to be on the same planet as that beautiful person. Being in harmony of what you are, who you are and how you are. It's an internal aura that issues forth from one soul and captivates its audience. Everybody. Don't ever think otherwise.

YCDBRALAI

Life is all about business. Jag älskar business och har precis läst ut en bok som är så pass läsvärd att jag kommer rekommendera den här i bloggen. Den heter YCSBRALAI. Väldigt lättläst, handlar om hans iakttagelser från sig själv och andra femton år ute i arbetslivet. Den är ganska härlig att läsa i på kvällarna. Läs den! :)

Till alla som reagerade (och gnällde) på att jag är bäst


Jag kom in på Exeter, typ!!!Jag fick ett besked i veckan att University of Exeter erhåller en plats till mig om jag tar ett engelska prov. Jag har redan gjort TOEFL, vilket just Exeter inte godkänner, istället måste jag ta något som heter IELTS. Ett TOEFL och IELTS test är ungefär som en svårare grad av engelska nationella prov med speaking, listening, reading and writing. Det kan tas över hela världen. För mig som bor i Skåne för tillfället så tas TOEFL i Malmö och IELTS i Lund. Jag måste alltså klara kraven för IELTS för att börja men det tror jag att jag klarar av! Plugga är min grej :-)

Jag är väldigt glad över att jag har fått möjligheten att studera på Exeter om jag vill och klarar av engelskaprovet bra. Skolan är rankad i UK 12th av The Times Good univeristy Guide 2011 och 10:e plats av The Times för top ten for student satisfaction and research. Alltså en av Europas bästa business skolor. Min utbildning är isåfall Management with Leadership with International Study. Den är på 4 år, varav 1 år måste man studera utomlands. Jag flyttar utomlands för att ta ett år utomlands från England. Komiskt. Härligt med variation! De har samarbete med toppskolor i USA, Canada, Japan, New Zealand, Australien, Korea, Hong Kong, en hel del i Europa etc.

Efter att ha hoppat av en av världens bästa designskolor, Parsons The New School for Design i New York, är jag definitivt redo för att börja studera på en topp business skola! Jag var lite nojjig till och från när jag hade ansökt. Flyttat hem från New York, hoppat av Parsons, och söker till tuffa Business skolor i England och Frankrike. Men nu visar det sig att det var ett riktigt bra beslut och jag är himla stolt över mig själv. Jag tycker personligen att jag är bäst. Jag väntar fortfarande svar från mina andra universitet men Exeter är riktigt najs. Management with Leadership with International Studies låter extremt lockande! 1 down, 5 to go. Just nu hoppas jag på att jag och min bästa vän flyttar till Grekland för minst 3 månader och samtidigt kommer jag in på alla universitet så jag får härlig beslutsångest för hösten 2011 :D Again, I'm the best.

Ring

Idag har jag gjort en ring. Jag var uttråkad och hade en massa pärlor. Den är ganska maffig (jag älskar stora smycken) som täcker två fingrar. Tanken är att fylla på med snören i mittensektionen, möjligtvis virka lite snören ner så det blir mer som ett ring/handsmycke. I vilket fall som helst orkar jag inte jobba på den mer för dagen. Har trots allt influensa, men mår mycket bättre! Går runt här hemma och shottar vatten och proviva.

Många har requestat att jag ska visa lite mer av min kreativitet i bloggen. Vad roligt. Det ska jag försöka med få in då&då. Trevlig fredagskväll!

Weekend för 1000 kr

Jag försöker få ihop ett gäng vänner att åka på weekend i mitten av mars. Det är lättare sagt än gjort. Efter studenten har alla har så pass skilda liv med olika utbildningar, olika jobb och olika vänskapskretsar. Att resa med kompisar är det roligaste jag vet. Bilderna är några få urval från Kina, New York och Berlin. Varje bild har varsin historia bakom. Jag och Olivia hittade 5 liter Coca Cola för 3 dollar, vilket vi glädligen köpte. Taxichaffören i Hong Kong försökte uttala köttbullar. En annan bild är från när vi ritade på Olivia när hon låg och sov 5.30 på morgonen efter en natt i New Yorks vimmel. Den sista är klockren historia men för galen att berätta här på bloggen! Jag hoppas kunna få ihop minst 5 kompisar för en weekend i någon stad i Europa. Flygbiljetterna är billiga nu och man kan få en weekend runt 1000-lappen. Ett tips till er läsare och en hint till mina vänner. Jag vill ha fler roliga historier 2011! :)

Classic


Universitetsvecka

Idag börjar Linnea universitetet i Malmö. Första skoldagen på en ny skola är alltid den mest nervpirrande, roligaste, hemskaste och underbaraste upplevelsen under hela utbildningen. Jag vill också börja studera NU. I vilket fall som helst önskar jag alla nyblivna universitetsstudenter lycka till och speciellt till Linnea!

Sick but caring people

Det bästa som finns när man är sjuk är folk som försöker hjälpa en att göra sin kräkvardag lite bättre. Min hund (ja, han är som en familjemedlem) har legat på min mage. Min mamma har både köpt tidning och lagat en vitaminsoppa, trots att 1% stannade kvar i min mage. 1% vitaminer är bättre än 0%! Min kära vän Alex har skickat en to do when you are sick list! I den inkluderar en massa smarta, uppenbara men glömda, saker såsom att se filmen man alltid har velat se, stalka en tvserie, lägga upp scheman och to do list's tills när man blir frisk, svara på alla mejl, ta hand om bloggen, kolla igenom ens garderob, ladda hem ny musik, skriva bok, måla, skriva brev till alex (haha), få en översikt vilka sommarkläder som finns i garderoben osv.

Det är små gester men det är dem som jag värderar högst. Vad hade jag gjort utan min Mamis kärlek, hundens mysfaktor och Alexanders påhitt? Antagligen legat hemma själv och kräkts.

OPA GREEK!

Jag och min krigsdansare har sökt jobb i Grekland. Håll tummarna för att vi ska få en jättelång sommar tillsammans med OPÀ med start i April! Jag tycker att det är jättespännande att mitt öde 2011 ligger i andras händer, både till våren och till hösten. Jag får vänta och se alla besluten om någon månad eller två. Det är nervpirrande men samtidigt roligt att inte veta någonting! Ni får heja på oss om ni vill att den här bloggerskan ska åka utomlands ännu en gång. Jag vet att jag och min vän hade klarat av jobbet utmärkt i Grekland och hoppas att rekryterarna håller med oss. Annars blir det en backup plan ;) Go me and go P!!

Note: Jag har gjort en ny header. Inte lika stel som innan. Ny header. Nytt år.

Influensa

Jag bemöttes av en mindre trevlig överraskning inatt. Min mat i magen bestämde sig för att dyka upp och jag spydde flertal gånger. Jag har ont i hela kroppen och självklart öm i magsäcken. Pricken över i:et är att jag är dränkt i förkylning med täppt näsa som rinner. Det värsta för mig när jag blir sjuk är oavsett hur mycket jag än spyr måste jag äta ändå. Min matsmältning är så pass effektiv normalt sett att om jag inte äter går jag ner ett par kilon när jag sjuknar till. Min lillasyster även fått influensan och min mami är så snäll som kommer hem med Cosmopolitan och lagar mat. Det går tydligen tre olika influensor i staden.

Jag har antigen fått en av dem eller skapat den fjärde.

2/3 av en komplett systerbild. Godnatt!


Linedance

Söndagar är en sådan dag då ingenting händer. Jag och Mamma valde då att få något att hända, nämligen att prova på linedance! Mammas syster, även min moster, dansar regelbundet och det var av henne vi fick tipset.
Det var väldigt trevligt att dansa av sig lite cowboy stile. Själva dansstilen är inget jag kommer personligen fortsätta med, jag är mer zumba-style, men alla medlemmar var extremt trevliga och härliga! Perfekt avslut på veckan. :)

Mamma 44 år!

Igår fyllde fina mamma år. Det firades med släkt på dagen & choklad fondue på kvällen. Grattis!!!
Hoppas jag är lika vacker när jag fyller 40+. :)

Mc Donalds i New York

Vid lägenheten i New York fanns det ett 24 hour Mc Donalds. Jag gick dit där i princip varje dag och hängde, köpte frappucinos och åt. Fick tillslut gratis glass och big mac av dem :-) Speciellt av en kille som kallade mig tillslut för ice cream girl. Det var trots allt runt 25-30 grader ute varje dag..

I vilket fall har jag inte varit där sedan september. Min storasyster var där inne idag och vad hände? De frågade vart jag hade tagit vägen! Jag älskar att min kärlek för Mc Donalds blir ihågkommen. All kärlek till min 24 hours och alla som jobbade på Mc Donalds på 3 ave.

Saturday live

Mammas födelsedag. Släkt kommer strax. Bakad potatis på menyn. Mitt hår har blivit självlockigt igen, väldigt mystiskt. Universitet mejlar och bekräftar att de har fått min ansökan. Jag ska kanske dra nytta av att flygbiljetter reas ut och ta en weekend i Mars. Den afrikanska leran är det bästa jag någonsin provat. Jag behöver ny musik på min iphone och imorgon är det söndag. :-)

Fela!

Jag har precis varit och sett den första live-sända musikalen på bio i Sverige! Musikalen var Fela och sändes från London. Det var mycket drag. Stämning. Humor. Dans. Liv. Död. Musik. Politik.
Musikalen är baserad på Fela Anikulapo Kuti's liv. Han var en väldigt intressant och politisk engagerad man i Nigeria som använde musik till hans vapen. Jag rekommenderar alla, som har chansen, att se den här musikalen!

Digital Art

Hej. Efter ätit på IKEA, inköpt ett mörkrött/lila läppstift samt en lermask från Afrika som ska göra under för huden (Återkommer med den senare om den fungerar), bestämde jag mig för att isolera mig i mitt rum. Jag har dragit på mig en dunderförkylning med allt vad förkylning innebär. Rinnande näsa och ögon. Ont i halsen och ont i kroppen. Hostar upp slembollar. Fräscht. Resterande dagen kommer därför spenderas med kreativ avslappning för min hjärna. Här är ett resultat.

Det är inte mitt beslut längre

Jag har sökt in till fem universitet och håller på med det sjätte. Det känns som det var igår man tog studenten med nerpackat rum redo för New York. Min gamla gymnasieskola, ProCivitas, är helt fantastisk. Trots att jag redan är ute ur systemet är skolpersonalen glada och hjälpsamma att skriva rekommendationsbrev. Det är underbart och här sitter jag nu igen och planerar mitt nya liv. Dessa skolor i Europa är fantastiska och väldigt svåra att komma in på. Provar jag inte nu så kommer jag absolut ångra mig senare. Det känns otroligt nervöst men även skönt att beslutet inte ligger hos mig längre. Nu är det en kommité som beslutar min framtid de närmsta 3 eller 4 åren. Jag har lust att baka en kaka och skicka till dem.

De utbildningar som är på 4 år kräver att man under 1 år har ett utbytesår "utomlands". Jag åker utomlands för att sedan ta ett år utomlands-utomlands. Det hade varit jätteroligt att plugga i England eller i Frankrike för att sedan ta ett utbytesår. Singapore, Los Angeles, New York igen - vem vet? Det får jag väl ta längre fram, jag har lärt mig att livet kan svänga helt så är lite mer ödmjuk och väljer med hjärtat den här gången.

Jag håller även tummarna för ni tjejer som har sökt in till universitet världen över, lite extra för er jag har hejat på med era ansökningar till Parsons! Vi får tillsammans hålla tummarna för varandra och glädjas den här tiden innan en känslostorm kommer drabba oss om mindre än två månader. Det är en obeskrivlig känsla att ha gjort sitt bästa för att sedan lämnas helt omedvetandes för en längre period. Två månader kanske inte låter fasligt mycket men det känns som 2 år. Lycka till alla och är inte livet för härligt ibland? :)

Closeup


Goodmorning lovebirds

Klockan är 9. Väckarklockan ringer. Jag får inte sova bort den här söndagen. Jag försöker vakna men ögonlocken säger det motsatta. 9.10 ringer ilsket min mobil. Vem ringer såhär tidigt på morgonen? Vem VÅGAR att ringa mig såhär tidigt på morgonen?
Jag svarar med en sömnig röst. Hallå?
Telefonförsäljare.
De har officiellt nått botten med att ringa personer 9 på morgonen en söndag. Jag sa att det var en kristen vilodag och att det var oetiskt att ringa människor en söndagsmorgon. Han fick all min känslostorm som jag har över mina ansöknignar, i form av ämnet hur dåligt det är att ringa på en söndag för det är guds dag. Han bad om ursäkt och precis innan jag la på, berättade jag att jag inte är döpt.

Personal Statement

Ett personal statement är en uppsats på ungefär 500 ord där man förklarar vilken underbart bra människa man är. Alltså, utan att överdriva, berätta om ens bra kvalitéer och hur man tillför dem kvalitéerna i det ämnet man ska söka till. Ungefär. Jag tycker det är svårt att förklara min personlighet och erfarenheter inom företagande på så få ord. Det är ändå roligt att skriva. Jag vill skicka in något jag är stolt över, och om jag nekas, vill jag känna att jag gjorde min bästa. Det ska skrivas i princip i alla ansökningar utomlands. Jag har lite tröttnat på att skriva för idag som ni kanske märker för jag har tagit tre bilder i photobooth. Sitter och posar för en kamera. Herregud. Jag borde ta mat nu. För alla er som också kämpar med en kopp kaffe och ert personal statement, klicka på blogglänken nedan för bra tips. Jag fick den av min kompis från England. Den ger lite tips bara. http://personalstatement.blogspot.com/ :)

Nosebleed

Jag har börjat vänja mig med näsblod. Det känns inte som en fullbordad dag utan lite rinnande blod från näsan. Kanske ska skriva det i min collegeapplication? Nja. Det creepar nog ut dem för mycket.

Körning, fiskolja och collegeapplications

Jag har utmanat mig själv idag. Det är nämligen så att jag har startat en egen liten op.fb (operation facebook) med att bojkotta sajten under en liten period. Det fungerar väldigt bra. Facebook is so 2010.

Jag har övningskört idag för i princip första gången sedan jag failade min uppkörning i somras och bestämde mig för att flytta till New York istället. Det gick väldigt bra. Ingen frontalkrock och inga fötter eller händer för den delen blev överkörda. Vinterväglag också. Jag hade glömt hur kul det var att köra bil! Jag blev så less på bilar när jag misslyckades men det är faktiskt roligt att vara queen of the road. Jag är en snäll drottning dock som följer trafikreglerna och ler mot andra bilförare. Tyvärr resulterar det i att jag får bilar som ligger mig i häcken för jag håller 50 på en 50-väg och ett awkward uttryck tillbaka. Förhoppningsvis tar någon människa ute på vägarna efter min trevliga körning. Jag måste erkänna att jag blir ibland som en liten polis bakom ratten och börjar kommentera andras körning, speciellt när de gör fel. Jag kommenterar tills min mamma bekräftar att jag kör bra, den andra kör dåligt. Den lilla österrikaren kommer fram i mig.

Collegedeadlines i Europa börjar närma sig vilket jag märker. Roligt! Jag är inte 100%-lig exakt exakt vilka skolor jag ska söka in till, men eftersom folk älskar att ta reda på det här så behåller jag detta för mig själv så länge. Dels för att jag själv kan chilla och skriva och dels för att jag vill inte ha utomstående partner som delar mitt livsbeslut för tillfället. Hoppas ni har överseende med det här. Det är svåra skolor att komma in på och om jag lyckas kommer jag köpa en trisslott. Det är då jag vet att livet är äntligen med mig igen. Vinna en miljon på köpet hade inte varit helt fel.

För att tala om livet ska jag nu börja ta fiskolja (omega 3) och nattljusolja varje dag. Det ska vara bra för väldigt mycket och inte ha några biverkningar. Jag dricker även grönt te. Det är också superbra för kroppen. Enligt japanska studier så lever man längre när man dricker grönt te. Jag tänkte, jag är inte Japan, men jag föddes i Singapore vilket innebär jag har varit omringad av asiater under min barndom, därför gör jag som dem. De är väldigt hälsosamma människor. Grönt te innehåller mycket mineraler och vitaminer. Det är faktiskt gott. Jag har även börjat äta mängder med frukt och grönsaker. Min nya craving är avocado och keso. Det är himmelskt. På måndag ska jag till doktorn för att också få riktiga läkemedel som gör att min kropp och hy återställer sig till det normala. Jag är väldigt peppad över min nya start på året.

Jag försökte tycka om ingefära te, men det gick inte alls för mig. Kanske 2012! :D Jag är på G.

Last Christmas

Tre mer filmer. Tre gamla filmer. De är över ett år gamla. Vi hade det väldigt roligt tillsammans när vi spelade in dessa i väntan på att vår familj skulle bege sig till släkten på julafton. Borde kanske ha mer filmer på bloggen, hm.. De är väldigt härliga. Kan bero på att vi är härliga människor.

Video.

Jag behöver nog inte förklara mig själv. Två systrar. En dator. En sommardag. Mycket fritid.

In a hurry

I got so much to write for collegeapplication.

Captured


I'm going deep under

My friend is leaving me today. I asked my crazy person to stay with me. Live our life instead of seperating a great friendship.
- You'll be fine because you have a big heart. A heart that is able to contain the love of a missing friend.
I couldn't help but wonder, what if I get a heartattack or the size of my heart decreases to the level of vacum?

However, I hate to be left alone or leaving friends, it reminds me how surprisingly easy it is to replace a friend with a new. I will always have my beloved old ones in my heart, not necessary in every day life.

Sometimes I wish I could chop up my heart and leave an inch at each and every friends home, then I'll always be there, smiling. Loving and caring. Hanging and exploring. My conclusion is that chopped up fishes are lucky. Stupid fishes. Especially jellyfishes.

I don't wanna be a chopped up fish. Somewhere deep inside of me I know that my friend and I will both have fabulous lives. With or without eachother. With or without jellyfishes. Stupid stingy waterfilled slimy wannabe fishes somewhere deep under.

We all suffer from Facebook addiction

Min kompis Batman gjorde en psykisk undersökning förra året om facebook beroende i form av en logg. Den är väldigt klockren och väldigt rolig. Detta är min favorit undersökning of all times.

15march:
noFB in: So it has begun, it has now gone 10 minutes without facebook, im feeling fine no special feelings has yet occured.

(00.20) 20minutes and tove is going to sleep, ill be all alone. Im going to text her so she wont be able to sleep (muhahahaha)

(00:42) now its gone well 42 minutes since operation noFB was initiated, i am very tired and i am most likely to go to bed now. I almost logged on to facebook, well it wasnt so much a "i almost" it was just the habit of logging in and checking updates i guess that came along. Im fine at the moment, discussing what name to give the operation now accually. going to sleep now. noFB out:

noFB in:
(23.54) so its 6 minutes until the first day is over. it hasnt been any problem being away from FB except the fact that i have wanted to check you know the regular things like statusupdates and so on, other than that its been fine. im wondering what it is that makes people sit at facebook for hours, its crazy, its facinating but crazy (not necessarily a bad crazy either) noFB out:A Dior dog

Jag råkade tappa min parfym i golvet. Den gick inte helt sönder utan det var bara lite som rann ut. I den stunden kom Hugo och la sig pladask på golvet. Hela förmiddagen gick den här lilla sötnosen runt och luktade Miss Dior Chérie.

Artwork


Jag vet inte vad som händer med mig när jag målar, men på något plan så går jag alltid till överdrift. Denna bild var jättefin innan alla färger tillkom. Det brukar hända när någon hårdrocksmusik kommer i högtalarna. Jag borde lyssna på fin musik när jag målar. Det blir fina tavlor och inte ett virrvarr med färger av en bisarr röra. Till exempel tillkom korset när Jay Smith röst sjöng Black Jesus. ;) På något plan inom mig gillar jag det absurda i konst. All konst är inte vacker men i all konst är det en människa med känslor som skapar. Det är känslorna som är vackra.

Mentalt 1/1/11

Jag har suttit som en paralyserad unge och kollat på mig själv i spegeln. Ett tappert försök att hitta en djupare mening som verkar befinna sig bakom en mur av känslor. Jag kan inte förstå att jag börjar bli ganska gammal, 19 år, att jag börjar växa ur barndomen.

Jag är en liten vuxen nu. När jag var 10 år yngre brukade jag titta på mig själv i spegeln och drömma om livet som 20 åring. Då skulle jag vara lika känd som Britney Spears nu.. Jag har alltid varit ett mentalt starkt barn utåt men inåt har det alltid varit mer kaotiskt. Jag är inte människan som gillar att prata om svåra saker eller gråta publikt. Jag vänder allt inom mig och kommunicerar med känslorna i mitt huvud.

Jag insåg ikväll att jag må vara 19 år. År 2011. Men jag är fortfarande samma tankspridda 10 åring inombords. Jag har gjort en liten livs-resumé i mitt huvud och kommit fram till att jag är imponerande psykisk stark person. Det gör mig glad och det fick mig att inse att egentligen har jag ingenting att förlora när jag väl satsar. Jag har varit nere i den djupaste smärttröskeln en människa kan uppleva och jag har hoppat på moln av lycka. 2011 ska bli mitt intiativtagande år för mig själv. Jag ska utmana världen. Jag är skyldig den lilla flickan inom mig det. Slutligen, om världen går under 2012 är det dags att ta tag i sin mentala stabilitet nu. Here we go.

COUNTDOWN

10..9..8 ..
7..

6..
5..
4..

3..
2..
1..

.. HAPPY NEW YEAR!RSS 2.0