Exeter

Skola: University of Exeter. Belägrat: 2 timmar och 20 min med tåg sydväst utanför London. Invånare: Lite mindre än 120 000. Utbildning: BA Management with Leadership with International Study. Tid: 4 år. Start: Slutet av september/början av oktober. Övrigt: 3 termins system. 4 veckors jullov. April, lite mer än halva juni, juli, augusti, september ledigt.

Post open day på Exeter var verkligen över förväntan. Helt ärligt trodde jag att jag skulle komma till en liten förort mitt ute i ingenstans i England där det bodde kanske 40 000 människor. Det gjorde jag inte. Staden är ungefär lika stor som Helsingborg, fast Exeter har Domino's pizza och Starbucks. I princip alla invånare är universitets studenter. Det är helt enkelt den ultimata studentstaden. Det tar 10 min att ta tåget till stranden och klimatet är mildrare. Själva studentlivet på Exeter är intensivt, lite som amerikanskt system, då de har hur många komittéer som helst i alla möjliga kategorier. Allt från sport, pirater, välgörenhetsorganisationer, matglada till vattensporter, språk och chokladälskare. Och allt däremellan. En nuvarande elev som jag och mamma pratade med sa att komittéerna gick verkligen in för sina idéer - en dag kunde alla klä ut sig till pirater och gå runt på stan helt random. Exeter accepterar cirka 11 000 undergrads och 4 000 postgraduates varje år till universitetet. Business avdelningen är en del av universitetet och har fått mängder med utmärkelser från undersökningar. Det jag har kommit in på är BA Management with Leadership tillsammans med cirka 60 personer. (Typ 1000 har ansökt, hehe) Egentligen är utbildningen på 3 år men om man vill kan man ta ett utbytesår, vilket jag tänker isåfall åka till Hong Kong för att studera kinesiskt ledarskap och företagande. Om man vill kan man kombinera sitt utbytesår med studier och internship, eller bara industriell erfarenhet. Själva studiesättet de jobbar på, inom businessdelen, är mycket inlämningar, grupparbeten, presentationer och vanliga prov. De är tekniskt moderna i undervisningen, då alla lektioner blir filmade och läggs ut på skolans intranät. Då kan eleverna ta del av lektionen igen hemma. De har även små plattor med knappar på. Under lektionen kollar läraren av om alla förstår genom att ställa en fråga med olika alternativ i form av ABCD-alternativ. Eleverna får trycka på sina plattor och genast kommer resultatet upp. Läraren kan då se ganska snabbt hur många har förstått och hur många som fortfarande yrar. Jättepraktiskt!! Första året bor man i dorms, sedan får man flytta ut till lägenheter i staden. Det som även var bra är att skolan är väldigt fokuserad på vad som händer efter universitetet, hjälper till med CV:n, stöttar elever inför intervju och hjälper med kontakter. De har även entreprenöriska tävlningar, liknande Ung Företagsamhet i Sverige, fast under 3 månader. Även ställer de upp i en nationell tävling som är lite som Emax där de får pengar som de ska investera i ett företag för att se vad som händer om 3 år. Skolan satsar verkligen all in på entreprenörskap!

Jag har absolut inte bestämt mig än men det känns väldigt skönt att jag är 100%-lig antagen för den här skolan och har den i ryggen. Kommer förmodligen bestämma mig under juli månad. En vacker solig dag då jag får en uppenbarelse i hjärnan. I vilket fall som helst kan jag verkligen rekommendera Uni of Exeter till alla som känner att de vill uppleva ett ultimat studentliv i en lagom stor stad och bli riktigt väl omhändertagen av skolan. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0