Statement

Only boring people get bored.

BACK HOME.

Jag poserar i Hyde Park, London.
Nyss hemkommen från en resa sprängdfylld med intryck vilket har gjort att jag är nu mentalt slut. Hahaha. Universitetet var bra och det var extreeeeeeemt skönt att lämna kalla Göteborg med nio minusgrader till nio plusgrader i England där våren redan börjat komma. Jag hade dragit på mig världens förkylning i Sverige så var en av dem få i England som gick runt i vinterjacka kring alla vårkappor.

Jag har reflekterat lite och kommit fram till att egentligen så är det inte en större bedrift att flytta utomlands än att flytta inom Sverige. Det är samma procedur med att lämna allting till en främmande stad där man måste lära sig var allting finns och lära känna nya människor. Egentligen, varför INTE flytta bara inom EU då? Det är kanske språket som gör att många kanske känner att de inte orkar ta steget. Jag reagerar inte på om det är engelska eller svenska. Det som dock är en utmaning för mig är om jag INTE väljer ett engelsktalande land. Gash. Det är så svårt att bestämma sig.

Same, same but different

Jag och mamma såg på ett discovery channel program där de visade människor som levde med ett i naturen. Man fick följa olika personligheter i en värld som är en riktigt stor kontrast mot vår egen. Det var en man vars dagar gick ut på att leta vatten till han själv, familj och kameler i öknen. Han följde elefantspår på marken för att hitta vatten. Även människorna drack det smutsiga vattnet som var kombinerat med lera. En annan kille står och fiskar ovanför niagrafallen, för att ta sig dit måste han gå över strömt vatten med två rep han har satt upp i luften. Andra människor födde upp sköldpaddor, släppte ut dem, för att sedan några månader senare jaga sköldpaddorna i syfte att få mat. Det fanns människor som levde i jungeln och tillverkade broar med hjälp av träd. De lyckades styra trädens tillväxt till att det blev broar och de håller i 500 år. Lite som Avatar filmen.

Då kan jag inte sluta tänka på var människan trivs bäst. Leva i naturen eller leva som vi gör i västvärlden. På något plan verkar det mer sundare att leva i naturen än att förstöra den. Vi har lyxheten att kunna gå till ICA för att köpa mat, medan de måste dag på dag jaga efter mat och vatten. Samtidigt har vi i väst en enorm press på att prestera och ganska onaturligt sätt att leva. Oavsett hur man än lever har alla en förmåga att adapta sig till situationen. Det är bara sjukt hur man kan leva så pass lika, men ändå olika.

Conversation

- Jag är så COOL att is SMÄLTER.
- Jaha, jag är så COOL att alla dricker COCA COLA
- Eh va?
- Ja, COLA = COOL+A
- Det stavas med ett o.
- Jaha. Just det.
Awkward silence enters the room

Exeter

Skola: University of Exeter. Belägrat: 2 timmar och 20 min med tåg sydväst utanför London. Invånare: Lite mindre än 120 000. Utbildning: BA Management with Leadership with International Study. Tid: 4 år. Start: Slutet av september/början av oktober. Övrigt: 3 termins system. 4 veckors jullov. April, lite mer än halva juni, juli, augusti, september ledigt.

Post open day på Exeter var verkligen över förväntan. Helt ärligt trodde jag att jag skulle komma till en liten förort mitt ute i ingenstans i England där det bodde kanske 40 000 människor. Det gjorde jag inte. Staden är ungefär lika stor som Helsingborg, fast Exeter har Domino's pizza och Starbucks. I princip alla invånare är universitets studenter. Det är helt enkelt den ultimata studentstaden. Det tar 10 min att ta tåget till stranden och klimatet är mildrare. Själva studentlivet på Exeter är intensivt, lite som amerikanskt system, då de har hur många komittéer som helst i alla möjliga kategorier. Allt från sport, pirater, välgörenhetsorganisationer, matglada till vattensporter, språk och chokladälskare. Och allt däremellan. En nuvarande elev som jag och mamma pratade med sa att komittéerna gick verkligen in för sina idéer - en dag kunde alla klä ut sig till pirater och gå runt på stan helt random. Exeter accepterar cirka 11 000 undergrads och 4 000 postgraduates varje år till universitetet. Business avdelningen är en del av universitetet och har fått mängder med utmärkelser från undersökningar. Det jag har kommit in på är BA Management with Leadership tillsammans med cirka 60 personer. (Typ 1000 har ansökt, hehe) Egentligen är utbildningen på 3 år men om man vill kan man ta ett utbytesår, vilket jag tänker isåfall åka till Hong Kong för att studera kinesiskt ledarskap och företagande. Om man vill kan man kombinera sitt utbytesår med studier och internship, eller bara industriell erfarenhet. Själva studiesättet de jobbar på, inom businessdelen, är mycket inlämningar, grupparbeten, presentationer och vanliga prov. De är tekniskt moderna i undervisningen, då alla lektioner blir filmade och läggs ut på skolans intranät. Då kan eleverna ta del av lektionen igen hemma. De har även små plattor med knappar på. Under lektionen kollar läraren av om alla förstår genom att ställa en fråga med olika alternativ i form av ABCD-alternativ. Eleverna får trycka på sina plattor och genast kommer resultatet upp. Läraren kan då se ganska snabbt hur många har förstått och hur många som fortfarande yrar. Jättepraktiskt!! Första året bor man i dorms, sedan får man flytta ut till lägenheter i staden. Det som även var bra är att skolan är väldigt fokuserad på vad som händer efter universitetet, hjälper till med CV:n, stöttar elever inför intervju och hjälper med kontakter. De har även entreprenöriska tävlningar, liknande Ung Företagsamhet i Sverige, fast under 3 månader. Även ställer de upp i en nationell tävling som är lite som Emax där de får pengar som de ska investera i ett företag för att se vad som händer om 3 år. Skolan satsar verkligen all in på entreprenörskap!

Jag har absolut inte bestämt mig än men det känns väldigt skönt att jag är 100%-lig antagen för den här skolan och har den i ryggen. Kommer förmodligen bestämma mig under juli månad. En vacker solig dag då jag får en uppenbarelse i hjärnan. I vilket fall som helst kan jag verkligen rekommendera Uni of Exeter till alla som känner att de vill uppleva ett ultimat studentliv i en lagom stor stad och bli riktigt väl omhändertagen av skolan. :-)

Conversation

- I wonder if Im ready for England.
- Babe. I wonder if England are ready for you!

Goodbye Sweden

Väskan packad. Rummet städat. Nyduschad. Pyjamas. Check check check check. Om 7 min har jag konversations dejt ang boka hotell i Stockholm. Nu är det fokus på London och Exeter som gäller. Vissa har undrat om jag kommit in på Uni of Exeter och svaret är ja. Jag är 100% inne vilket känns SUUUUUPERKUL faktiskt. Jag menar, helloo. De tog in 10% av alla som sökte... Okej. Anyways. Jag har x antal uni kvar att få besked av så vi får se men jag är lite glad i själen att jag har sånt här superalternativ. Självförtroendet höjs till månen och fem varv tur och retur. Min mage kurrar av matbehov och imorgon blir det 06.30 övningskörning till Göteborg City Airport. Det kallar jag för ambitiös övningskörning. (Oh. Det blir inget bloggande när jag är i England. I'll be back in less of a week)
Ciao darlings.

Jag och Kempe

Dagens fråga måste vara: Hur blev Fredrik Kempe taggad i mitt album på facebook?
Det hela började med att jag laddade över gamla filmer från min iphone till datorn, då jag såg den här filmen och återupplevde härliga minnen. Minnen av alla de kvällar man satt ute i en varm sommarkväll med vänner och gjorde spontan karate. Mitt i filmen lägger jag märke till en man som sitter och ser, i smyg, min och Olivias show. Jag printscreena, upp på Facebook och la märke till ytterligare en sak. Den här mannen ser ju ut som Fredrik Kempe! Jag taggade honom för skojs skull i en sån där svart text för jag är inte vän med mr Kempe på facebook. MEN! Det som är det roligaste i hela den här historien är att Johan, som alltid är på g i komikens värld, är vän med Kempe på facebook och väljer att tagga honom. Snacka om vilken överraskning Kempe får när han loggar in nästa gång. Himla roligt hela alltet. Nästan bud på att lägga upp filmen någon dag här så ni får se den.

England

Tisdag tidigt på morgonen åker jag och mami till England for some serious business till helgen... Vi har hittat några riktiga fynd med flyg och boende. Solen strålar i Helsingborg vilket är väldigt underbart att se en klarblå himmel. Jag och Bullis har övertygat mami och papi att köpa hem mc donalds. Härlig dag.

Batman


This is Tove, readers, readers, Tove

Det som slog mig idag var att jag skriver aldrig vad jag faktiskt gör om dagarna här i bloggen men ändå har jag massa läsare som är mer the strong silence type. Hej på er! Känn ingen press att kommentera. På något plan tycker jag det är udda att jag har många läsare som nästan aldrig skriver någonting, de som skriver orkar jag knappt godkänna, samtidigt är det skönt med en envägs kommunikation. Förlåt för min egoistiska sida men det är faktiskt min blogg. Vill jag lägga upp 365 svarta bilder varje dag i ett år har jag friheten till att göra det. Jag antar att de flesta av er väntar på att jag ska bege mig ut i världen och skriva om alla mina möten och roliga historier. Den här tiden nu och tills jag packar ihop är jag omringad av härliga personer dygnet runt. När jag är ute och far är mina kompisar dödsroliga. Hemma har jag och min lillasyster en egen liten komedishow varje dag då vi fjantar runt. Barnen jag passar har väldigt roliga kommentarer och inslag om livet. Såsom att jag är JÄTTETJOCK att jag väger under 60 kilo. De trodde jag vägde bara 2 ton, inte JÄTTEMYCKET med 60! Vissa perioder här i livet är det skönt att bara hänga med sina nära och kära. Min hjärna är sprängfylld med energi som bara väntar på att spricka. Det är anledningen varför jag har sådär 3 projekt på gång. Måste varna Olivia om att all min energi kommer förmodligen gå ut när vi är ute och far. P, be ready. Det tar vi senare kära läsare, jag ville väl mest bara säga hej!

Den eviga frågan

Den vanligaste frågan jag får nästan hela tiden är: Saknar du inte New York och alla kändisar? Ångrade du inte att du gav upp?
Svar: För det första var jag inte i NY så pass länge att jag kom in där till 100%. Sa inte Carrie Bradshaw att man är en New Yorker efter 10 år i staden?..  Nej. Jag gav inte upp, tvärtom, jag valde att göra det jag vill göra och inte det som förväntades av mig. New York kommer alltid vara New York och stå kvar. Jag älskar NY men jag älskar ett 50-tal städer lika mycket runtom i världen som jag kan lika gärna bosätta mig i. Angående kändisarna säger jag återligen nej. Jag är inte den slags person som faller för kändisskap och yta. Jag är den sortens tjej som slänger på mig vad som finns i garderoben och kan lika gärna gå osminkad som sminkad. Jag imponeras helt enkelt inte av att någon jag känner träffade en kändis eller var på den superflashiga festen och den kändisen var där. Kändisar är också vanliga människor med kropp och känslor. Jag tycker inte det är så himla coolt att träffa en kändis bara för den personen råkar vara känd, utan jag tycker det är coolt att träffa någon drivkraftig person som har gjort saker med sitt liv. Om den personen har tusentals fans eller är en av mina kompisar spelar ingen roll. Jag definierar inte min trivsel med flashiga saker. Det är inget fel att göra det heller, vi är alla olika som tur är. Livet är för kort för att slösa bort tid på saker man inte älskar. Trots allt förvirrning har jag varit helt säker på en sak - jag gjorde definitivt det bästa valet. Nu faller saker verkligen på plats för mig. Jag har lärt mig, insett och upplevt så mycket under den här tiden. Det är svårt att förklara men jag bara känner att livet går mot den ultimata lyckan.

Thursday

Ben tycker jag ser ut som E.T

Julia dagen

Idag har världens bästa och roligaste lillasyster namnsdag. Vi är experter på att fördröja tiden tillsammans. Favorit i repris.

Exeter insight

Programme structure for BA Management with Leadership

Year 1

Introduction to Leadership Studies; Theory of Management; Accounting 1 and 2; Principles of Economics; Leadership and Teams; option.

Year 2

Foundation of Leadership; Leadership in Action: Deciding and Doing; Principles of Marketing; Consumer Behaviour; Organisational Behaviour and Human Resource Management; options.

Year 3

Business Strategy; Contemporary Leadership Issues; Exploring Leadership: Critical Inquiry; options.

+ includes one year study abroad in Australia, New Zealand, China, Japan, Canada, Mexico, USA or Thailand for international study. Alltså är hela utbildningen på 4 år, man kan välja european study då utbytesåren är inom europa. Tydligen har 1406 sökt in och 110 har blivit antagna på hela BA programmet på Exeter. Jag är en av dem. Kommer förmodligen dra dit nästa vecka och checka öppet hus. Låter det inte roligt? Det är ett starkt alternativ för mig i England. Sen finns alltid Paris och Holland som lockar men för tillfället låter Exeter himla bra :-)

Skicka eget vykort!

Världens bästa tips för att göra en spontan, glädjespirande överraskning till ens kompis. Skicka ett eget vykort genom posten. Jag gjorde ett eget med eget tryck och lite fin text på baksidan på http://www.posten.se/m/riktigavykort. Jag valde den snyggaste bilden på mig och Olivia också, kan verkligen tänka mig att brevbäraren fick ett gott skratt. Kostar bara 15 kronor och man kan skicka till hela världen. De kommer fram i brevlådan i A5 format. Det tycker jag är ett billigt pris för att göra någons dag. De spontana överraskningar är de bästa och jag tror att alla behöver lite glädje nu i vårrusket! :D

Tuesday

Hey darlings, are you recovering from valentines day? This morning my mami gave both me and my sis bullis a drink filled with vitamines. Sun's out and I'm feeling great. In fact, I've recieved an invitation from one uni in England for an open day to all prospective students. :-) Hope you notice my new graffiti nails.

Valentine

Happy valentines day darlings. I hope you had a good one with lots of love from your lover, family and friends.

Chacarron

Världens bästa refräng. Chacarron Hubjununununununuununununudai nunununujoaudhdn.

Skavlan

Kolla längdskidåkaren och när de talar om FN. Längdskidåkaren från Kenya är världens underbaraste man och FN verkar vara för mig en speciell organisation som styrs med ett finansiellt intresse från de största länderna! Peace? .... "japp". Lycka till världen.
http://svtplay.se/t/102974/skavlan

Dagens outfit

Not.
Det blev minusgrader idag. Again. Jag vill gå runt såhär nu nu nu nu. Jag har inte mycket tålamod på våren. Jag vill inte plocka fram vinterjackan igen utan väljer hellre sommarklänningen med stråhatten. Just saying!

Have you done your daily affirmations?


Glee

Jag börjar alltid gråta när jag ser den här videon eller hör låten. Jag såg avsnittet för några kvällar sedan och kan säga att mina tårkanaler kunde inte hejdas. I Glee har Kurt's pappa fått koma, hans mamma är död, och då sjunger han den här låten för honom. Att förlora någon är den värsta smärtan jag tror en människa kan uppleva. Inlevelsen, videon och låten gör så att allt blir för mycket för mig. Jag gråter väldigt sällan så det känns lite ironiskt att ett Glee avsnitt kan få mig att krypa ihop med en kudde i ett hörn och släppa alla känslor på en och samma gång. Den här killen är en riktigt begåvad skådespelare!

Probably the best graduation photo ever

Me and my sweet high school girls!

En entreprenör är alltid steget före

Officiellt redo för den 8 maj 2011. Mindre än tre månader dit och mindre än två månader tills den här väskan kommer användas. Jag har nog alltid varit såhär bra i tid. Förutom när jag var liten då jag skrev inbjudningskort till mitt kalas i februari. När min födelsedag äntligen kom i november fick jag vattenkoppor och fick ställa in kalaset. LOL.

Fredag

Jag är galet trött. Det är några saker jag måste verkligen fixa den här helgen. Jag har bara varit väldigt trött men får ta en kopp kaffe och satsa all in. Jag går runt hemma osminkad med totte och mjukiskläder. Det är den bästa outfiten som finns. Då kan man pilla i sitt öga utan mascaran smular sig. Jag tänkte även se Black Swan idag. Ryktet sprider sig att filmscenerna är ren perfektion. Lite kompisar kommer springa ut och in i livet idag. Dessutom ska jag slå in Olivias present. Hon fyller år 8 maj och jag har redan köpt present... Är jag en nörd eller världens bästa kompis? Jag föredrar både och. Hej härliga fredag!

Happy

Jag vet inte om det var för att jag bor nära världens bästa godisbutik, tidningen, chokladens effekt eller ABBA musiken i högtalarna men jag känner mig väldigt glad igen. :-)

Don't worry, be happy

Det är svårt att hålla humöret uppe när himlen är alldeles grå och regnet öser ner samtidigt som man är riktigt sugen på marabou men har varit för glömsk för att ta upp sitt nya försök till körkort och måste härmed gå till affären i ösregnet för att få glädje den här torsdagen. Lång mening. Nej jag ska inte överdriva. Mitt liv är bra trots att jag fjällar av hudceller i ansiktet som gör så, ursäkta språket, jävla ont. Jag har inte haft ett sockersug på över två månader och får det just idag. Mina planer är att trotsa allt som har med det här skitvädret att göra och skaffa mig mitt choklad. Kvällen kommer då spenderas med att läsa the economist och äta onyttigheter med eller utan dåligt samvete. Det som glädjer mig är att om 1 månad och 2 dagar ska jag på arbetsintervju vilket kommer bestämmas om jag kommer spendera den resterande skitvåren i ett garanterat soligt land. Jag har cravings för soooooool!!

Kaktus

En nyplanterad kaktus och en ny, steril blogdesign. Nu ska jag kvälls-jobba!

Trädgårdsarbete

Jag och mami tog på oss våra mjukiskläder och spenderade morgonen med lite hederligt trädgårdsarbete. Solen tittade fram och värmde så vi inte behövde någon jacka. Mamma blev så glad att hon poserade i en soptunna. :-) Haha!

Estocolmo y kaktus

Efter en vecka av väntan (!!) har jag äntligen fått min nya medicinkur som kommer sluta om 1 månad. Den ska i princip ta bort min nuvarande hud och ersätta den med en ny med massa nya friska hudceller! Lite som en lök. Jätteintressant! Det känns som att jag ska spränga ut all evilness inuti mig nu. Biljetten till Stockholm är även härmed bokad och livet är på G igen. Jag är löjligt glad att jag ska plantera om min kaktus imorgon. Det är den enda växten jag har klarat av att ta hand om under min uppväxt. Den har faktiskt blivit ganska stor. Just nu sitter jag och skissar på en målning som ska målas någongång under februari månad. Kan den här månaden bli segare och gråare? (..) Min lillasyster har blivit ett träningsfreak och har flyttat in träningsmaskiner i hennes rum. Jag kanske borde börja träna jag med, få lite energi. Alla i min familj tränar utom jag som äter kakor. Ups.

Daddy daughter picture

Jag tycker det är lite konstigt att se bilder på sig själv som bebis. Det känns inte som om jag har någonsin varit en liten degklump med alien ögon..

Monday

Måndag = arbete från tidig morgon till sen kväll. No more, no less.
Påminner mig själv om att jag måste ringa och bekräfta arbetsintervjun i Stockholm mellan mina två jobb. Jag vet inte riktigt vad den här veckan skall innebära. Jag har fått tips att skolor i Holland ska vara sådär superduper bra, älskade amsterdam så det lär bli lite undersökning på kvällarna. England, Paris, Holland? Holland är ju en av Europas bästa handelsländer. Jag är lite förvirrad och druknad i all världens utbildningshav. Helt ärligt är jag lite rädd för att välja fel. Igen. Därför är det bra att jag överanalyserar allting till minsta lilla kursinnehåll. Jag har kommit fram till att jag vill helst kombinera min utbildning. Jag vill ta en BBA, (MEN!!), slippa vissa mattekurser och få in andra mer roligare kurser. Det går inte. Skämtade med mami om att om jag pluggar i Holland kan jag alltid bli hög om plugget drar på för mycket. LOL.

Taylor Swift

make gif

Natural

Ena dagen kör man på all in med locka håret, nästa dag går man runt med sina naturliga lockar. Det är dem jag gillar bäst. Jag kan bara säga att detta var en händelserik helg. I'm signing out for this week.

1,2 saturday night


Best commercial ever


Beauty

Me and some pretty, pretty friends at prom 2010.
Jag vill gå på bal igen! Klä upp mig i min mormors balklänning hon använde när hon var 20 år och ha en random fjädergrej i håret.

Stockholm? Paris? Apoteket?

Det är så mycket som händer nu bara på en dag. Ohlala. Jag har varit på hudanalys och ska påbörja min grejs på måndag. Doktorn hade skrivit fel på receptet och trots att apoteket förstog precis vad jag skulle ha så ville de ändå inte ge något förrän de talat med doktorn. Han hade gått för dagen. Allt kommer därmed startas på måndag. Inte en big deal egentligen men jag hade önskat att jag kunde börja med den redan idag.

Jag har svarat på universitet och slutligen har jobbet i Grekland hört av sig. De vill träffa mig och Olivia den 12 mars på intervju. Det är superkul. Lilla jag och p är utvalda. Hoho. I år rekryterar dem från Stockholm... Jag hade hoppas på Malmö. I vilket fall som helst så har jag och Olivia kick ass CV:n och jag är glad att vi har klarat första "the cut". Jag får väl uppdatera när jag vet mera ang det här. Jag har aldrig varit på något sånt här innan men om vi inte får jobbet så är detta en kul upplevelse. Måste bara arrangera om lite bokade saker den helgen (Olivia också), annars om allt klaffar hade jag inte sagt nej till en weekend med min P.

I mars kommer jag även ta ett engelskaprov och skicka in ansökan till ett universitet i Paris. Vilken månad alltså. Känns som allt händer i mars. Just nu är jag väldigt överväldigad av allt som är på gång i livet. Pms på det också. Det enda jag vill ha för tillfället är ett mars choklad. Jag vill med ha lördag. Då ska jag vakna och åka direkt till Olivia. Vi ska mest tönta oss hela dagen för att sedan fira kompisars 20 års dag på kvällen. Jag känner mig delad i två personer. Den ena är den här seriösa kvinnan som tar tag i allting för framtiden och den andra är den som kan sitta med en ostämd gitarr, spela smoke on the water samtidigt som man sjunger på danska med totte mitt på huvudet. Jag antar att det är kombinationen som gör att jag fungerar som person. Dem balanserar upp varandra på ett väldigt bra sätt. Jag hade nog varit en torrboll om jag inte hade haft den här sidan som är all in på att bjuda på sig själv. Just nu är jag väldigt "hohooo". Inte landat i verkligheten. Det ska bli skönt att tönta bort alla spänningar imorgon! Jag är en smart pajas :-) Kan ni tänka er mig och p i Grekland? Vilka rejäla bilder det hade blivit.

Statement

Min kompis tycker att jag är en blandning av Mr Bean och Obama. Det var den konstigaste komplimangen jag har fått idag. Jag började dock gapskratta rakt ut efter 1 min tystnad i förundran av kreativiteten.

Malmö

Jag har spenderat mestadels av dagen till ära i malmö tillsammans med härliga malmö-studenten(!) Linnea. Jag lyckades köpa hem några rea-på-rea köp inför sommaren, bland annat den här gråa långklänningen. Perfekt till sommaren då man vill kombinera stranden och staden. Jag märkte idag att de hade byggt om hela malmö station. Jag är nog den sista i skåne som upptäcker det här men hade jag inte haft linneas vägvisning, hade jag förmodligen gått vilse med mitt lokalsinne. Jag förstår inte varför jag inte är i malmö oftare. Det kostar runt 80 kronor tur och retur, tar runt 40-45 min ner och är ett skönt miljöombyte? För övrigt tycker jag att det är fasligt synd att jag klippte lugg spontant för några månader sedan. Nu kan jag knappt sätta upp håret utan använda klämmor.. Komsikt ilandsproblem. Jag ska inte klippa mig förrän jag har kommit in och bestämt mig för ett universitet. Alltså det blir väl i slutet av juli-början på augusti. Jag och mina idéer.

Mejl från uni's

Jag tycker alltid att det är lika roligt när ett universitet mejlar mig. Jag känner mig så utvald. Hehe. Trots att de förmodligen mejlar hundratals i veckan. I vilket fall som helst är det väldigt svårt att hålla sig proffessionell när jag ska svara. Egentligen vill jag skriva; yo zup. here's the doc. fo sure. piz. peace out. tove
I verkligheten: Dear (..), Many thanks for taking your time. My final (blablabalabal) is attached in this email. Let me know if you need a copy by mail. Regards, blabalablabalabla.

Jag använder alternativ nummer två MEN det hade varit väldigt roligt att skriva nummer ett. Vilken shock de hade fått! Jag skriver superseriösa svar men sitter såhär framför datorn emellanåt.

Inception och pizza

Jag och min framtida roomie om cirka 2 månader, YAAAY, har tagit oss i kragen förra veckan och hade en äkta dag tillsammans. Vi gick en promenad på 7 km. På promenaden gick vi random in i alla butiker som man aldrig har sett innan. Utforska sin egen stad helt enkelt. Vi hamnade överallt och ingenstans- från en loppis i en källare till mörk sexshop och slutligen lyckades vi få gratis pizzadeg på en pizzeria! Vi gjorde egna pizzor och de blev himla goda. När pizzorna var inne i ugnen satt vi och inspekterade varenda liten händelse med pizzorna. Den stora händelsen var när osten smälte utanför pizzan för jag hade glömt vika upp kanterna. Den började bubbla och blev sedan kolsvart. Nåväl, efter maten var vi redo för filmen Inception. Ingen av oss hade sett den innan och vilken film den var! Jag har svårt att förklara den mer än att den var riktigt intensiv. Nästan för intensiv men ändå bra. Olivia satt och hetsåt twix och jag kommenterade allt i filmen för att lugna nerverna. Vi fick pausa två gånger för promenader i huset.

När twixen tog slut hade vi ett dilemma. Vad skulle vi hetsäta nu? Jag valde att äta en citron och Olivia nyponsoppa. Nu efteråt låter det väldigt random att hetsäta citron med en kompis bredvid som sörplar nyponsoppa genom ett sugrör. Jag tror jag kommer ha många roliga historier att blogga om tiden då byter ut Sverige-kölden mot solsken.

Hamnen i Helsingborg

Det är vinter. Igen. Jag kan tycka att vintern är vacker men jag föredrar sommaren. Hellre svettas än frysa. Om två månader kommer jag och min kompis flytta neråt i Europa till varmare klimat. Vart vet vi inte än då vi väntar på besked. But still. Det hjälper en att pigga sig själv upp en kall och grå vinterdag! Vi kommer bli awesome roomies. Förklaringen krävs i ett enkilt blogginlägg. Idag var ja första gången på ett spa. Det var riktigt skönt att bli ompysslad av andra med grönt te, fotbad och ögonfransfärgning. Jag har aldrig färgat mina fransar på salong men resultatet blev faktiskt bra. Jag vet inte om det är värt att spendera pengar på. Jag fick behandlingen i julklapp. :)

I veckan ska jag både kombinera mitt marknadsassistent jobb med barnvakt, hälsa på min kompis nya universitet, anmäla mig till IELTS test, faxa in mina betyg till vissa uni i england som begär dem, fixa ihop den sista uni ansökningen till Paris, gå på några promenader med min hund som är 8 år nu, överleva min pms, träna, ha lite möten och en ansiktsbehandling. Veckan avslutas med ett stort firande av två nyblivna 20 åringar i en sprakande 40 års fest. Det var längesen jag slängde på mig mina partyskor men har fått suget tillbaka för en riktigt rejäl utekväll. Händelserik vecka, minst sagt!

RSS 2.0