Sunday morningFrukost-tips

På helger brukar jag starta dagen med en frukost som är proppad med vitaminer och mineraler i ett förebyggande syfte för den kommande vecka. Efter att ha ätit den här frukosten så mår man väldigt bra efteråt. Dessutom ska jag börja ta en omega3 tablett varje dag för det är väldigt nyttigt kosttillskott till maten. Prova!

1.
- 1 omega3 (fiskolja) tablett.
- 1 liter vatten

2.
Smoothie
- Naturell yoghurt
- Banan
- Blåbär
- Svarta vinbär
- Hallon
- Mango
- Havtorn

3.
- Vaniljte med honung

4.
- 1 ägg

Halloween i Helsingborg


Hugo

Min hund är stentuff. Vi var på promenad idag. Det kom en stor och läskig Rottweiler till kamphund. Jag ogillar dem hundarna riktigt skarpt, för när vi bodde i Wien så attackerade två mördarmaskiner (rottweilar) min lilla bebis Hugo. I vilket fall som helst så ställde sig Hugo och små kaxade mot den här hunden. Ingenting särkilt hände mer än att Hugo trodde han ägde världen och jag skällde på honom. Tio minuter senare hoppade en groda fram på gatan, stannade upp och började ta riktning mot Hugo. Då springer han för allt han har i världen och gömmer sig bakom mina ben och darrar.

Bra perspektiv den hunden har.

SPAMALOT

Kvällen spenderas med en musikal som var en härlig historialektion, Monty Pythons Spamalot i Malmö. Vilken bra musikal. Vilken stämning. Vilken humor och vilken underbar känsla man fick i kroppen när man lämnade teatern. Två av Sveriges roligaste komiker var i rollerna, Johan Glans och Johan Wester! Det var en låt som var så himla rolig att jag satt och skrattade igenom hela. Johan Wester, som spelade King Arthur, sjöng en ballad om hur ensam han var fast hans trogne tjänare stog bredvid honom. Texten var ungefär såhär:
- Jag är så sjääälv.
- Jag står bredvid
- Helt ensaaaaam
- Hallå??
Sedan kom en hel drös med skådespelare in och sjöng.
Johan - jag är så ensam!
Kören - förutom ooooss

Detta kanske är en klassisk förklaring som är väldigt roligt om man själv ser det, men de som hör den förstår ingenting. Vilket fall som helst så rekomenderar jag allesammans att gå och se på den här musikalen. Man fick tyvärr icke fotografera där inne så det får bli en closeup på mig istället, där jag står helt sjäääääälv..

Ny frisyr.. igen!

Jag valde att ta min frisyr ett steg längre, klippa page och färga det rosa. Väldigt extremt men det är livet också :)

Home


Jag är hemma från Kesan och Istanbul, dock har jag dragit på mig en förkylning kombinerat med feber vilket hotar min favorithögtid Halloween på söndag. Helgen lär spenderas i Skåne eller Göteborg, det får termometern utvisa. Nu ska jag ta och sova i regnvädret och feberyrseln med Håkan Hellströms nya skiva i högtalarna. Jag går runt och packar upp, städar och saknar mina vänner som är och lever livet där ute i världen. Dit ska jag också en dag. Förhoppningsvist nästa höst igen. Godnatt!

Türkiye

That's where I'll be hanging out for a couple of days. I wonder if Turkey has a turkey as a national bird? (..)

Kurt Schneider, Jake Bruene and Sam TsuiBeing awesome instead

Efter min och Hugos timmes promenad satte vi oss i trädgården och chillade tillsammans i solen. Njöt av livet och av den härliga höstdag som oktober månad bjöd på. Jag fick en glädje-kick idag som kan beskrivas som en extrem överskottsenergi kombinerat med flummighet. Normalt sett lever jag i glädje-kickar varje dag men nu när jag känner mig vilsen så läggs all energi på att få mitt liv rätt igen. Energi som är tagen från mina glädje-kickar. Jag kände igen mig själv idag. En känsla jag inte har haft sedan jag flyttade tillbaka till Sverige. Jag har bestämt mig för att göra en Barney Stinson.


Party tänder

Många har frågat mig varför jag inte lägger ut festbilder. Ganska random fråga om jag får påstå. Den enda resonabla dåliga bortskyllnings ursäkten är att jag är en vampyr. Mina tänder kommer fram på natten och syns på bilder. ;) Nej. Ska spendera den här lördagskvällen hemma med att ta hand om mina stackars fötter som är täckta av blåsor. Städning och mat står också på schemat.

Jag har gjort en ny bloggdesign! Det ska firas med glass och chokladsås.

Lördagsutflykt

Vem serverar den bästa lunchen på lördagar? IKEA såklart! Kombinationen av god mat och goda vänner förgyller vilken lördag som helst. Förresten så älskar jag mat-brick-vagnen. Vilken uppfinning. En sådan hade jag velat ha hemma. Jag vet att bilderna som läggs upp nu kanske inte är av den bästa kvalitén för de är tagna av min iphone men jag håller på att spara kombinerat med önska mig en systemkamera. :)

Ben and Jerry Ride

Dagen kunde inte sluta bättre. Stephanie jobbade på maxi idag som Ben and Jerry promoter vilket innebar att direkt efter jobb åkte jag och Olivia till ICA. ICA och Ben and Jerry-smakproven. Jag har provat alla Ben and Jerry smaker men måste erkänna att Cookie Dough är min favorit. Vaniljglass med kakdeg. Jag underhöll mig med att analysera de matglada besökarna. Står det ett bord med gratis glass i bägare så är det en självklarhet för mig att gå fram och äta. Jag är inte så speciellt "svensk" av mig. Det var roligt att se vanliga Svensson-familjer stå en bit ifrån, sneglar, tvekar och desperat försöker få ögonkontakt med Stephanie. Om de inte fick hennes bekräftelse att det är okej att ta gratis glass så gick de därifrån. Besvikelsen som låg i ett moln över dem. Vissa fick bekräftelse i form av: "DET ÄR OKEJ ATT TA". Ögon som tindrar, ett litet leende och en artig fråga om var det var för smaker. Det är svensk kultur för mig. Det måste alltid vara okej att göra något innan man gör det. Analysera innan man gör saker. Våga efter ett godkännande. Det var en ung och go dam som lärde oss ett nytt uttryck. Hon gick fram med raska steg och utbrast: "HOLIGAN VILKEN GOD GLASS" på riktigt bred härlig skånska. Jag har aldrig hört det uttrycket förrut, "HOLIGAN". På skånska blir det: "HOOUUUULIEEEGAÄUN". Hon vet inte om det, men hon gjorde våran dag. Efter många smakprov fick jag och Olivia privilegiet att åka i Sveriges coolaste bil.

Tänk om alla bilar i Sverige hade sett ut så. Färgglada med bilder. Tänk så härligt det hade varit att åka på vägarna omringad av designade bilar. Sverige, Pimp your Rides!

Amsterdam. No sex, no drugs only UEFA

Jag älskar Nederländerna. Jag älskar att det finns ett land i världen där det är fel när man skadar en annan person. När varje individ får ta eget ansvar och en befolkning som är trevliga. Jag är fascinerad över Amsterdam som står på gamla träpålar, importerade från Norge för en hel del år sedan. Språket är lätt att förstå, en mix mellan skandinaviska språket, engelska och tyska. Alltså alla mina språkkunskaper blandat ihop till ett språk. Holländarna i sig är extremt liberala vilket speglas i samhället på gott och ont - så länge du inte skadar någon annan kan du göra vad du vill. Coffeeshops i Amsterdam är som Starbucks i New York, det finns bakom varje gatuhörn. Coffeeshops är inget vanligt café som säljer kaffe. De säljer knark som man kan röka på över en kopp kaffe eller the. De har förstått att mixen av alkohol och droger är farligt, därför är det i de flesta fall förbud på coffeeshops att sälja alkohol. Det finns två val i Amsterdam - sup dig full eller rök dig hög. Blanda inte.

Red light district är bland det sjukaste jag sett. Tänk er vanliga shoppinggator, med vanliga skyltfönster och ersätt skyltdockorna med medelålders kvinnor, som har lagt på dig några kilon under åren, stå i underkläder. De försöker locka alla män bakom fönstret att komma in på ett litet besök. Här är det inte size 0 som gäller utan männen föredrar något att ta i. Jag fick lära mig att de som jobbade som prostetuerade i Red Light district har en egen fackförening. Det finns inga hustlers eller pimps, utan det är polisen som patrullerar och hjälper dessa kvinnor när det uppstår någon fara. Det gjordes en undersökning i Holland för några år sedan där alla kvinnor i samhället fick ställa sig frågan hurvida red light district ska stängas ner eller vara kvar. 80% av alla kvinnor svarade att det kunde lika gärna vara kvar. Det finns redan i samhället så en lagstiftning hade inte hjälpt. Det som är ännu sjukare är att alla handikappade kan söka bidrag från regeringen i ändamål att få hem en prostetuerad 1-2 gånger i månaden pga de har svårt att få till det sexuella umgänget på egen hand. I och med det liberala så finns det sex och drogaffärer på smågatorna. Kondomer, dildos, prostetuerade - allt finns i Holland öppet på gatorna.

Jag är personligen emot droger och prostetution, det var inte dessa faktorer som gjorde att jag föll för Amsterdam utan det var den gamla stan. Amsterdam har en av Europas största sk. "gamla stan". Staden är täckt med charmiga små gränder med små butiker. Loppmarknader, mysiga caféer och små mötestorg finns överallt. Samtidigt har Amsterdam faktiskt bra och väldigt brett shoppingutbud - alltifrån de dyra märkena som Gucci till kondomaffärer i Red Light District. Staden är invaderat med cyklar. De finns överallt. Det känns som att alla cyklar och gud nåde den personen som går på cykelbanan. Tips - gå på trottoaren! I övrigt är befolkningen väldigt trevliga och genuina när de inte är på cykeln. Kollektivttraffiken fungerar bra. Det är spårvagnar eller cykel som gäller. Just nu håller de på att bygga en tunnelbana, vilket har orsakat relativt stora problem i staden. I och med att Amsterdam är uppbyggt på dessa träpålar (vilket jag är väldigt imponerad över) så har det varit stora diskussioner hurvida de kommer att ta skada eller inte. Invånarna sa ja, regeringen nej. Invånarna hade rätt. Det finns stora gula kranar runt om i staden som stabiliserar hus som är drabbade. Jag fick höra att ett hus hade sjunkit 10 cm under marken på 1 timme - alla fönster sprack och familjen fick evakuera. Det pågår tvister nu i domstol vem som ska betala för skadorna och hur stor summan skall bli.

Nu var inte resans ändamål att strosa runt i Amsterdam utan UEFAS EM-kvalmatch Sverige-Holland. Matchen spelades på Ajax hemma arena och jag kan bara säga - Olympia i Helsingborg, släng dig i väggen. Den här arenan är den finaste jag sett. Vi gick in huvudingången och bemöttes av snygga värdar och värdinnor som ledde oss rätt. I "lobbyn" fanns det soffor, flatscreen tv och barer. För att komma till sin läktare fick man åka rulltrappa upp. Inga trappor här inte. Fastän vi hade vanliga biljetter så hade det här varit ultra VIP i Sverige. Om ens det räcker. Det finns ingen bättre känsla än att komma in i själva hjärtat på arenan och bemötas av ett ljudsvall från 50 000 fotbollsfans utan dess like. Vi hade turen att sitta vid den holländska klacken, ett hav av oranje-fans. Vilka hejar-ramsor de hade, vilken stämning och vilka människor. Helt underbara. Jag blev lite missnöjd över den svenska klacken, några timmar tidigare, hade vi besökt Camp Sweden som låg lokaliserat mitt i Red Light District på ett torg. Deras låtar bestod av: "Stå upp, vi är gul och blå" "Andra sidan är ni klara?" och "Sveriigeeeee". Var eller varannan halvtimme kom det alltid en full 40-åring, illröd i huvudet, som skrek "VISA PATTARNA" till alla tjejer, bland annat mig. Jätte-moget, jätte-tråkigt och faktiskt pinsamt kombinerad med tragiskt enligt min åsikt. Men Oranje fansen var fantastiska. De hade kamplåtar där alla hade moves, de trummade, de skrek och glädjen från alla gjorde mig berusad av lycka. Varje gång Holland gjorde mål så vände sig några holländare mot mig, pappa och Jerry och skrattade. Alla skrattade. När Sverige hade en liten chans var jag snabb med kameran. Holländarna framför oss skrattad och sa till mig "be ready, be ready hahaha". Själva fotbollen var underbar att kolla på, Hollands spel är gudomligt och väldigt snabbt. 4-1 blev slutresultatet. Jag tror Holland vinner hela EM. Jag hoppas på det. De har iallafall vunnit mitt hjärta.

Det här kommer definitivt inte bli den sista gången jag reser till Nederländerna. Det kan jag garantera, detta har blivit ett av mina favoritländer i Europa. Tanken kan ej undgå mig, jag kanske ska överväga på att flytta dit? Något som är garanterat säkert är att Holland kommer absolut ligga på länder som jag vill bo i innan jag dör.

Räkmarschen

Gårdagen spenderades med en 4 timmar och 55 minuters lång powerwalk, drygt 2,6 mil, med dessa filurerna. Det gick utmärkt. Jag har fått 9 blåsor på fötterna, en svullen fot och överansträngda senor i knävecken men annars är allt helt utmärkt idag! Fast om någon har en permobil till utlåning är jag en väldigt bra kandidat. Jag sov över hos Olivia inatt (kvinnan med gråa tights) och när vi vaknade imorse fick vi en väldigt bra insyn på hur pensionärer har det. Pigg i huvudet men trött i kroppen.

I vilket fall som helst så var den här bedriften väldigt trevlig. Träning görs bäst i sällskap! Min ultimate deff månad rullar på fint. Nu börjar det kännas lite mer som ultimate death istället för deff. Godis-cravings. Idag blir det att halta runt som en pensionär i Sofieros slottsträdgård för att sedan sticka lite och somna. Imorgon är det en himla go dag, Amsterdam here I come!

Dagens kommentarer

1. All credit till min kära och tankspridda vän som gjorde att jag nästan vek mig av skratt på stan idag.

I hennes huvud: Vad ska ni göra nu i livet?
I verkligheten: Var ska ni ta livet av er nu?


2. Min vän smsade mig på bussen hem, jag tänkte på det oerhört fina vädret som har drabbat Skåne, samtidigt som jag läste smset och spontansvarade utan vidare eftertanke.

"Ses vi i dimman eller?"
"Va? Det är ju klart väder ute"
Efter ha skickat mitt svar, och fått tillbaka ett "HAHAHAHAHAHAHAHA", insåg jag hur yr jag faktiskt kan vara.

Kontoret

Jag extraknäcker nuförtiden som en marknads-assistent. Det har bara dykt upp ett problem på mitt arbete, jag jobbar alldeles för snabbt så att de ansvariga hinner inte med att komma på nya uppgifter. Jag har fått ett eget skrivbord och två datorer som är ihopkopplade till varandra. Jättecoolt. Man kan välja vilken skärm man vill kolla på! :D

I vilket fall som helst så såg jag och mina föräldrar på Jonas Gardell idag. Vilken man! Just nu är jag hemkommen från en partykväll som jag helt plötsligt blev jätte opepp på och åkte hem. Pensionärsvarning. Det känns lite trist att gå ut i Sverige nu när man måste betala för allt själv.. Jag ska sova nu, tänkte stiga upp tidigt imorgon och gå på Get Up. Gardell och Get Up skriver jag mer om imorgon :) Det kommer bli ett litet annat stuk på bloggen framöver, för saken är den, att jag har två sidor i min personlighet. Den ena är den här som jag har visat på bloggen - en samlad, klok och vågad affärskvinna. Den andra är min flumsida. När man väl lär känna mig är jag otroligt flummig med en enorm kreativitet. Tänkte ta fram det lite mer i bloggen. Kombinera det bästa av allt. Godnatt!

Lillasyster

Idag fyller den här lilla filuren 15 år. Jag kallar henne för Bullis eller B. Det kom från Julia - Julle - Jullis - Bullis - B. Långsökt men två mycket passande smeknamn till den här unga och spralliga damen. Bullis är den yngsta dottern i vår syskontrio. Ung och rebellisk med att ta ett glas oboy precis innan middagen. Det är nu som alla börjar bli gamla i min dynamiska familj!

Jobb och meningen med livet

Jag har gått och blivit 62308 kronor fattigare och ett jobb rikare. Summan 62308 är mina lånade CSN-pengar som jag betalade tillbaka. Mina veckor kommer inte räknas i deras datorbas och jag är därmed helt skuldfri. Det känns bra. Mitt nya jobb innebär att jag är en marknads assistent. Hela arbetsdagen idag, 8 timmar, håller jag på med att organisera ungefär tvåtusen kunder med organisationsnummer. Jag må vara pank men jag har väldigt många erfarenheter i bagaget.

Jag är hellre rik på erfarenheter än materiella saker och pengar. Vissa vill ha sina pengar i form av kläder så att de kan se dem. Jag vill ha mina pengar i minnen som fastnar i mitt hjärta. De bästa stunderna jag har haft i mitt liv på den senaste tiden har just varit på resande fot. Några minnen som dyker upp är franska riverieran med familjen, VM-matcher med mina systrar och pappa, New York flytten, New York resorna med Olivia och för att inte tala om alla spontanresor som sker omgående till orter i närheten.

Min ultimate deff ligger lite på hyllan får jag erkänna. Speciellt den här veckan. Jag har extrem skoskav och har redan ätit onyttigt mer än 24 timmar. Det menas med att min träning förlängs en vecka in i november. Min stickning går bra, jag har kommit en halvmeter. Ska sticka en 2 meter lång halsduk med luva. Det är väldigt meditativt att sticka. Helt plötsligt kommer man in i sin egna värld och tankarna far åt alla håll. Tankar som försöker desperat få någon ordning på mitt psyke. Ett tappert försök att organisera upp mig själv och ta reda på vad jag vill göra med mig själv. Jag tror, kära vänner, att jag har kommit in i någon slags ålderskris. Det slog mig idag att jag har faktiskt hoppat av universitetet. Den här krisen är lite störande faktiskt. Jag har inte tid till att gå runt och krisa mig. Jag kan dock ej undgå de klassiska tankarna som smyger sig på när jag är ensam: Vad är meningen med livet? Varför finns jag och vad kan jag bidra med här i världen?

Jag har inte kommit fram till en mening med livet för det var inte jag som skapade en mening med allt liv på jorden. Jag tänker för mycket. Jag tänker för mycket på min egen existens. På liv och död. Jag har svårt att förstå döden, hur vissa människor dör oskyldigt vid ung ålder och andra som utsätter sig själv inför faror överlever. Jag hade velat kommit underfund med meningen men det har jag inte. Jag vet bara att jag lever av någon anledning och jag måste utforma mitt liv på något vis. Hur vet jag inte och det skapar lite frustation inom mig. I somras trodde jag att jag hade min framtid klar. Idag vet jag inte ens hur nästa månad kommer att se ut. Jag vet inte ens hur jag vill bygga upp mitt liv. Jag har svårt att skilja på vad som gör mig lycklig och mina talanger. Jag har dock kommit fram till en sak - jag måste acceptera att jag kanske aldrig kommer att komma underfund med mina tankar men under tiden jag försöker kan jag alltid vara en bra medmänniska i världen. Därför ska jag börja volontärarbeta på helger lokalt i staden under de kommande månaderna. Jag ska bara hitta en organisation som behöver hjälp. Annars får jag starta en egen. Jag har tagit ganska galna beslut i mitt liv men att hjälpa andra människor är alltid rätt beslut. De kanske kan i sin tur hjälpa mig med att få lite vett i min hjärna. Hur länge varar kriser? Jag tror att religiösa personer kan komma underfund med sina kriser mycket snabbare än sånna som jag. De har redan en mening med sitt liv genom religionens vägledningar. Nu är det så att jag inte är religiös utan tror på allas människors egna kompetens. Det är min filosofi. Vill man så kan man. Även min filosofi har brister för att om man inte vet vad man vill så fallerar världsbilden. Det är då man hamnar i en kris och börjar sticka. :)

BANG BANG

Jag tycker det är svårt att ha öppna ögon i solen, dagens i-landsproblem. Detta är min nya höstlook med lugg. Min kompis och hund fick inviga den med mig på vår 2 timmars promenad. Jag gick i nertrampade skor eftersom jag har riktigt mycket skoskav. Oktober månad är en riktig kul månad för mig. På torsdag fyller min lillasyster år. Fredag ska jag se Jonas Gardell. Nästa vecka åker jag till Holland för fotbollslandskamp. Veckan därpå blir det turkiskt bröllop i Turkiet. Sista veckan i oktober ska jag se min absoluta skånska favorit Johan Glans i musikalen Spemalott! Dessutom ska min blogg-design förnyas och fler inlägg ska skrivas oftare. Väldigt trevlig månad må jag säga.

SHOULD I?

Jag funderar på att klippa mig. Behålla längden men klippa lugg igen. För tillfället växer mitt hår som ogräs. Jag ska fixa en ny header och sedan ta tag i min blogg igen på riktigt. Jag känner att jag har väldigt mycket att skriva och det är roligt att blogga lite. Ge mig en vecka! Då kanske jag tillochmed hinner klippa mig.

Ni med spotify borde trycka här: Regina Spektor – Ode To Divorce

Where the hell is Matt?

Folk frågar mig; varför uppdaterar du inte längre så ofta? Jag är för upptagen med att finna inspiration här i världen som ger lite hopp till mänskligheten. Matt är ett utmärkt exempel på en sådan inspirationskälla. Tänk så mycket glädje han ger för att åka runt och dansa lite. Min faster på släktkalaset påminde oss alla om dessa härliga youtube-klipp.

RSS 2.0