Twilight-Jacob och Kempe är lika som bär!

Jacob?                                                                   Fredrik?

Varje gång jag ser Jacob i Twilight så tänker jag på Fredrik Kempe. Kolla ögonen, näsan, kinderna och läpparna. De kanske är besläktade? Vem vet, Kempe kanske blir en stand in för den unga skådespelaren när han är sjuk i de kommande Twilight filmerna? :) Blir nog inte så mycket Kempe själv som springer runt i skogarna när filmen Eclipse är nu bioaktuell.

En väldigt fin god gärning

Idag så ringde Niklas och frågade var jag var någonstans. Jag berättade att jag var på körskolan och pluggade teori. Han undrade hur det gick. Jag sa att jag har tagit tre lektioner nu och den sista lektionen gick dåligt. Jag var lite less idag på körskolan för jag inser att detta kommer ta lite tid och energi att ta det rosa körkortet. Vi la på telefonluren. Jag gick in i min värld där jag lärde mig om lastbilars vikt och släp. Jag fick 62/70 poäng fyra gånger på rad. Jag måste ha 63/70 poäng för att klara testet. Jag ville bara lägga mig på golvet och spela att jag hade svimmat. Det vågade jag inte.

En timme senare ringer Niklas igen, efter mina misstag med proven, och säger att jag ska komma ut från bilskolan. Då satt han lite längre ner på gatan med min favoritglass i handen. Innan jag hinner säga något så ger han mig världens härligaste leende och en stor kram.


"Jag tyckte du lät i telefonen att du behövde lite stöttning så jag körde hit och tänkte göra dig engagerad igen." - Niklas


Första dagen på körskola UTAN älgar

Idag var den första dagen av många kommande dagar på min intensivkurs med körskolan. Det var faktiskt ganska roligt. Jag hade fått flera tusenlappar böter pga fortkörning idag efter min första lektion. Det är så lätt att gasa på! Det är mycket att tänka på när man är ute i trafiken och man ska alltid använda sin fantasi säger min lärare. Jag brukar fantisera att bakom varje hörn finns det en älg. Det är ganska omöjligt sa min lärare eftersom vi kör främst i stadstrafik.
Jag är frustrerad på teorin. Jag har gjort delprov A 3 gånger och får 1 poäng ifrån gränsen så jag kan gå vidare till B. MEN vissa frågor är faktiskt ganska roliga. Som den här över, kolla alternativ E. Jag fantiserar om ett scenario när man räcker ett varnande finger, då kanske medtrafikanten har en dålig dag och räcker fuck you. Sen kommer älgen från hörnet och PANG. You're dead. Tur att alternativet är D så jag slipper att bli attackerad av en älg. Nu ska jag läsa igenom körteoriboken :)

Some people shower naked. I am green.

Min intensivutbildning till körkort börjar imorgon. Jag är väldigt nervös inför det här eftersom jag är inte speciellt bra på att hålla hastigheten. Vrrrrom! Jag älskar att köra ut på motorvägar där man ska trycka gasen i botten. Min bästa vän kommer också hem imorgon från hennes semester. Jag vet inte hur jag kommer att klara mig i NY utan henne vid min sida varje dag. Lyckligtvis finns skype. Jag kanske kommer att skapa ett beroende och hamna på Aftonbladets webb-tv? "Svensk flicka i NY slog världsrekord - längsta samtalet på Skype". Hade varit något.

Såg ni matchen? Tyskland-England. Jag blev så arg på domaren som dömde bort målet. Den var en halvmeter in i mål och varför har inte Fifa bättre teknik när det gäller VM? Först måste man lyssna på dem där tjutande "afrika" hornen sedan gälls inte målen. Slovakien slog ut Italien. Frankrike kom sist i sin grupp. England är ute. Sydamerikanska lagen dominerar. Vilket härligt VM! Godnatt :)
Följ min blogg med bloglovin

Us embassy trip. Stockholm tur och retur.

Hela min process med visumansökan är färdig.

 

Om du ska söka visum till USA: Gå in på http://stockholm.usembassy.gov/consulate/book9.html där det står en checklista över allt du behöver ha med dig till ambassaden i Sverige. Jag blev så frustrerad över att jag var tvungen att åka till Stockholm och inte till Köpenhamn för att jag var svensk men den här lilla resan var välbehövlig för mig själv. Jag har faktiskt aldrig tidigare varit själv på en resa. Jag har rest själv men då har jag alltid haft någon att gå till vid slutdestinationen. Här var det en ambassad och det var då det slog mig hur skönt det faktiskt var att resa ensam. Jag fick tid till att tänka och reflektera över mitt liv. Jag pratade med främlingar som jag annars aldrig hade pratat med om min kompis hade stått bredvid. Jag föredrar faktiskt att resa med sällskap men världen gick inte under på den här resan. :)

 

Jag kom fram till Stockholm efter en lång natts Swebus-resa (som jag aldrig gör om) kl. 06.20. Klockan 7.10 stog jag utanför ambassaden för att ha möte vid 8.00. Det var riktigt tur att jag kom på tidigt för kön fylldes på väldigt snabbt. Jag fick passera en säkerhetskontroll där dem tog min mobil, usb-minne och ipod. Lämnade fram mina papper och fick vänta framför CNN. En timme senare kallade de på mig fram till luckan. Fingeravtryck och svara på några frågor var allt.

 

Tågresan hem var betydligt skönare. Jag åkte med Veolia, som kostar 349:- från Stockholm till Lund. Det är alltid ett fast pris och jag tyckte faktiskt att det var bra! Min storasyster däremot köpte sin resa till Stockholm någon dag senare än mig på tradera för Sj:s auktioner. Hon betalade 149:- för samma sträcka.

 

Nu återstår det bara att få mitt pass och visum hem till mig som kommer att ta 1-2 veckor. Då är jag accepterad in i US and A för att plugga mina fyra år i New York. Härligt?! JA. Nu slog det mig, det är bara 47 dagar kvar!


Bukett och fotboll

Jag blev uttråkad i solen och bestämde mig för att göra en blombukett till mig själv med hjälp av skuggor och en kamera. Hela förmiddagen har jag legat och solat på en brygga med vänner. Jag har ännu inte badat i havet. Vilken patetisk skandal.
Om 30 min börjar England-Tyskland matchen. Jag står neutral i den frågan om vem som jag hoppas på vinner så länge Argentina får guldet. Vem hejar ni på?

Göteborgs skärgård

Det känns konstigt att komma hem efter att ha spenderat tid i sommarstugan. Det enda man behöver bry sig om där är att akta sig för brännmaneter, smörja in sig med solkräm och att inte bryta benet på klipporna. Här hemma måste man akta sig för att bryta armarna också. ;) Haha. Min poäng är att det är så otroligt skönt att komma ifrån sin verklighet emellanåt och bara leva i stunden. Jag låter bilderna tala för sig själv, min stuga är som att leva i en prippsblå reklam - klippor och hav!
Hoppas ni hade en fin midsommar :)

50 nypotatisar och blomsterkrans

Jag befinner mig utanför Göteborg och har övningskört hit. Tro det eller ej men jag körde inte över en endaste människa eller permobil. Här i utkanten ska jag fira min midsommar med min familj och goda vänner till oss. Jag brukar aldrig dansa runt midsommarstången som tradition utan jag brukar alltid binda min egen blomsterkrans. Det brukar alltid sluta med att den består 99% av maskrosor med hundratals små svarta baggar som fäster sig i håret. ;) Sällskapligt!
Det bästa med svenska högtider är att man äter så mycket god mat. Jag kan nog helt seriöst leva på nypotatis som man doppar i gräddfil och klippt gräslök. Det här är min sista midsommar på ganska länge när jag bor i Sverige.. Jag får äta 50 potatisar bara för att kompensera de åren som jag kanske missar midsommar på. Alltid bra att vara rejäl!

Back from a 20 h trip

Jag har precis kommit hem igen efter ett dygn på resande fot till The Embassy of the United States of America i Stockholm. Jag har inte sovit alls mycket och jag kände mig väldigt ofräsch när jag klev av tåget i Helsingborg. Jag såg ut som en kvinna som har legat ute i en kompostlåda i en vecka. Kanske var det en mental syn i mitt huvud. Man blir lite extra knasig när man åker kollektivtrafik. Det finns för mycket tid att analysera livet under resans gång.
Jag tänkte på det att det är en väldigt intressant situation man befinner sig i när man åker kollektivt (speciellt längre sträckor). Du delar en upplevelse med den människan som sitter bredvid dig. Ni kanske småpratar lite och erbjuder varandra att läsa varandras tidningar. Precis som en god vän. Det blir som en liten egen värld där inne i tåget och när tåget väl har ankommit till din station så skiljs ni åt som främlingar. Det tyckte jag kändes konstigt idag efter att ha spenderat 6 timmar bredvid en annan tjej.
Jag lovar att berätta mer om hur det gick till på ambassaden och små roliga detaljer under resan på söndag. Ska till Göteborg imorgon för att fira midsommar. Nu ska jag lägga mig i min nybäddade säng och ta igen mitt sömnlösa dygn. Godnatt!

nu sitter jag på nattbussen till stockhol...

img_1607 (MMS)

nu sitter jag på nattbussen till stockholm. Det är lika mörkt i bussen som på bilden. Kvinnan framför mig spydde precis, istället för att klaga och ge arga blickar som vissa gjorde så erbjöd jag henne min vitamin-dricka och tuggummi. Hon  är en engelsktalande turist och tackade.  You made my day. Gör man lite mer goda gärningar så får man mer positivt runt omkring sig. Godnatt :)


Välj alltid ombokningsbar biljett

Den enda gången jag väljer att INTE trycka på ombokningsbar biljett så upptäcker jag att min biljett till imorgon är fel datum.. Lyckligtvis hittade jag en billig biljett till upp! Men de pengarna jag förlorade där svider lite. Jag får glädja mig åt att själva resan sammanlagt blev ändå inte så pass dyr. Vad gör detta om ett år? :)
Nu blir helt ängslig och måste därför gå igenom alla mina ambassad papper för visa imorgon ungefär 10 gånger innan jag åker till Stockholm.. Det hade varit typiskt mig att glömma passet!

Moving on!

Den 11 juni 2010 är en dag jag alltid kommer att bära med mig i mitt hjärta. Studenten.
Den 13 augusti 2010 är en dag som jag alltid kommer att minnas. Dagen jag flyttar hemifrån för första gången för att studera Design Management på en av världens bästa designskolor i 4 år. Idag är det bara 52 dagar kvar vilket är ungefär 7.5 veckor. Det känns lite pirrigt i magen.
Det är helt enkelt det min blogg kommer att handla om. Mina sista dagar i Sverige och mina första år i New York. :)

RSS 2.0